Revista Mjekësia Veterinare Shqiptare

Hyrje » Për dashamirësit dhe pronarët » Të njohim racat e vendit/autoktone

Të njohim racat e vendit/autoktone

MVSH

Fatkeqësisht shumë pak informacion rreth rracave që janë autoktone dhe gjenden në zonat shqiptare por dhe më gjerë.

Informacioni është i pamjaftueshëm. Edhe ai pak info që mund të gjendet lë shumë për të dëshiruar.

Shumë prej këtyre rracave janë drejt zhdukjesh dhe pak syresh mundet ti gjesh në kuptimin e pastër të fjalës “autoktone”, pra pa përzjerje gjenetike me rraca të tjera.
Eshtë detyrë e organeve kompetente që të merren me ruajtjen dhe përmisim e tyre.

Shpresojmë se së shpejti do ta plotësojmë disi këtë boshllëk duke sjellë qoftë dhe sëpaku informacion rreth rracave të ndryshme të kafshëve blegtorale në rajonin tonë.

Redaksia e Revistës Mjekësia Veterinare Shqiptare

Këtë e pëlqejnë %d blogues: