Revista Mjekësia Veterinare Shqiptare

Hyrje » Për dashamirësit dhe pronarët » Pyesni Mjekun Veteriner » Sa dhëmbë ka qeni? Po macja?

Sa dhëmbë ka qeni? Po macja?

Sa dhëmbë ka qeni im?

dhembet e qumeshtit tek qeniNë fillimet e tij qeni ( këlyshi) ka 28 dhëmbë të vegjël ( por të mprehtë ) që quhen dhëmbët e qumështit,

dhembet tek qeniPas disa muajsh kur qeni është rreth 6 muajsh dhëmbët e qumështit janë ndërruar me dhëmbët e përhershëm dhe qeni ka në gojën e tij/saj plot 42 dhëmbë.

mace dhembeSa dhëmbë ka macja/macoku im ?

Kotelet e vogla kanë në gojën e tyre 26 dhëmbë qumështi të cilat ndërrohen po ashtu përafërsisht në moshën 6 muajshe dhe macja e rritur do të ketë plot 30 dhëmbë të përhershëm.

Nuk lejohet ripublikimi i këtij materiali pa lejën e redaksisë . Ripublikimi i këtij materiali pjesërisht apo i plotë është i ndaluar të botohet pa lejen e marrë nga redaksia e revistës”Mjekësia Veterinare Shqiptare”.

Ju lutemi në çdo rast citimi apo reference nga ky tekst, shënoni linkun përkatës në veterineret.com

Këtë e pëlqejnë %d blogues: