Revista Mjekësia Veterinare Shqiptare

Hyrje » Për dashamirësit dhe pronarët » Kafshët e fermave- Blegtoria » Këshilla për viçat në periudhën e vjeshtës

Këshilla për viçat në periudhën e vjeshtës

-Revista Mjekësia Veterinare Shqiptare-

Në periudhën e vjeshtës është normale që të ketë luhatje të temperaturave brenda 24 orëve. Ditët e ngrohta dhe netët e ftohta mund të cojnë në prishje të ekuilibrit dhe stresim te sistemit imun.

Për të shmangur këtë kryesisht rekomandohet izolimi i stallës sa më mirë të mundemi. Gjithsesi duhet të kemi parasysh ky hermetim krijon një ambjent pa ventilimin e duhur, duke vështiresuar ndërrimin e ajrit, kështu në këtë mënyrë rritet rreziku i përhapjes së sëmundjeve të ndryshme (kryesisht sëmundjet respiratore).

Revista Mjekësia Veterinare Shqiptare sjell një pasqyrë të përmbledhur rreth disa këshillave që duhet të kenë parasysh fermerët!

Këtë e pëlqejnë %d blogues: